René Jongejan

Fysiotherapie en Softlasertherapie

Achtergrond

René Jongejan (1965) is fysiotherapeut binnen het Centrum voor Fotonentherapie. Ik ben een liefhebber van sport en geboeid door gezondheid. Ik ben ingeschreven in het wettelijke BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) en in het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF. Als fysiotherapeut onderscheid ik mij door in een kleinschalige setting te zorgen voor een optimale begeleiding, waardoor er meer tijd en aandacht is voor de patiënt.

Speciale fysiotherapie

In ons centrum voor Fotonentherapie bied ik fysiotherapie aan in combinatie met softlasertherapie volgens de praktijkrichtlijnen van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie). Hierdoor kan ik klachten als Frozen Shoulder effectief behandelen.

Frozen Shoulder

Bij een Frozen Shoulder hebben mensen last van ernstige pijn en stijfheid in de schouder. Een ontsteking en verkleving van het schouderkapsel is hier doorgaans de oorzaak van. Vaak wordt deze klacht door de huisarts behandeld met een injectie van een ontstekingsremmer en gaat men daarna naar de fysiotherapeut om de schouder zoveel mogelijk in beweging te houden. Naast mobilisatie en oefentherapie is ook softlasertherapie een effectieve methode om de pijn te verminderen en de bewegingsvrijheid te vergroten bij een Frozen Shoulder.

Wat is Softlasertherapie?

Bij softlasertherapie wordt laserlicht met een lage intensiteit via de huid overgedragen aan het lichaam. Behandeling met dit laserlicht kan zorgen voor een afname van pijn en ontsteking. "We beschikken over meerdere softlasertherapie-systemen, welke kunnen worden ingezet als onderdeel van de behandeling". Softlasertherapie is ook bekend als Low Level Laser Therapy, coldlaser of als Fotonentherapie.

Wanneer fysiotherapie?

Fysiotherapie is geschikt voor klachten die tot een beperking van uw bewegingsmogelijkheden leiden en u belemmeren in uw werk, hobby of sport. Bijvoorbeeld bij aandoeningen als een tenniselleboog, golferselleboog, Frozen Shoulder of lage rugpijn, maar ook klachten van nek, heup, knie of voet die u kunnen belemmeren in uw dagelijks functioneren.

Verwijzing

Voor een behandeling bij een fysiotherapeut is geen verwijzing meer nodig van de huisarts. Uiteraard kunt u nog altijd eerst een afspraak maken bij uw huisarts, maar dit hoeft niet. Als u zonder verwijzing komt, dan wordt er een zogenaamde screening uitgevoerd in de vorm van een kort vraaggesprek om te bepalen of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent.

Behandeling

Tijdens de eerste afspraak worden uw bewegingsbeperkingen geïnventariseerd. Daarna volgt een onderzoek en wordt met u de behandeling besproken. Vaak wordt al tijdens het eerste bezoek met de behandeling begonnen, krijgt u oefeningen voor thuis mee en krijgt u adviezen over houding en leefstijl.

De behandeling kan gericht zijn op een bewegingsbeperking van een gewricht of het verminderen van verhoogde spierspanning. Voor een blijvend effect zal vrijwel altijd een oefenschema worden opgesteld. Tijdens het consult worden deze oefeningen uitgelegd en aangeleerd. De behandeling wordt afgestemd op de persoonlijke behandeldoelen zoals werk, sport of dagelijkse handelingen, zoals traplopen of het opstappen op de fiets. Een behandeling duurt 40 minuten.

Vergoeding fysiotherapie

Afhankelijk van uw zorgverzekering zullen de kosten van fysiotherapie geheel of gedeeltelijk vergoed worden. Raadpleeg voor meer informatie uw polisvoorwaarden.

Agenda

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u zowel telefonisch als per e-mail contact opnemen met René Jongejan. Afspraken zijn ook 's avonds en op zaterdag mogelijk.